Natten!

2010-05-31 @ 00:27:43

Klockan är alldeles strax läggdags.

Förut idag, runt 2 någon gång, gick jag Rickard & Levin till Maja & Angelika och lilla Nova. Rickard blev klippt, blev jättefint =) Efter det så drog vi till Rickards mamma och hälsade på. Hon hade köpt lite grejer till Levin, verkligen behövligt! Så vi kom hem runt 21 typ. Då blev det lite mat, makaroner & köttfärssås.

Levin somnade typ strax innan 23.. Blev lite senare idag, men han har ju sovit så mycket i vagnen och sådär. Blir ju lite konstigt i rutinerna. (när vi äntligen fått han att sova runt 21 som vanligt) haha. 
Rickard ska fixa massa ärenden imorgon, så då passar jag på att ta med Levin och ta en kaffe hos mamma. Det uppskattas ju av henne, då hon kan mysa med Lilleman! =) 
Sen blir det väl antagligen att umgås lite med Lollo & Milton! :)

Jaha nehe, ska nog kolla runt en sväng till, sen blir det natten!

 

Levin i magen. (v.23)

25 maj

2010-05-25 @ 16:57:50

Sitter här i soffan med Levin bredvid mig. Han ligger och äter på en leksak och små kikar på teven, sötnos =)

Bvc gick alldeles utmärkt, det hade blivit något krångel med leveransen av vaccinet, så vi får vänta någon vecka innan han får sprutorna. Skönt på ett sätt, men ändå så är det ju bättre att ha det gjort. Jag som är så spruträdd :(
Men iallafall, våran "lilla"skrutt är numera 66 cm lång & väger 7350g. En stoooor kille =) Han följer sin kurva jätte fint!  Han blir säkert lång =) Lång & ståtlig!

Efter Bvc drog Rickard jag & Levin till apoteket och handla lite nödvändiga saker.. Och sen vidare ner till Maxi! När vi kom hem käkade vi hemmagjorda baguetter, jag åt med räkor & Rickard med kyckling. Gott vart det iallafall!

Neeeeeeeeee, funderar på om man kanske ska slänga ihop en kladdkaka & sen slå på lite kaffe? Får fundera en stund på saken.

 

Levin i magen =)

Måndag

2010-05-24 @ 21:55:32

Lilleman har precis somnat för natten. Han var lite övertrött..

Rickard och jag ska väl strax titta på en film, Dear John. Får se om den är bra! En romantik film tydligen :) Blir nog bra.
Imorgon är det dags för Bvc, lilleman ska få 3 månaders vaccin :( Usch usch.. Känns lite halvjobbigt faktiskt. Men får ju veta iallafall hur mycket han har växt sen sist. Säkert en hel del!! =) Tror faktiskt att han är 65 cm nu.. Och väger säkert sisådär 7100 g! Får se om jag är nära =)

Jaha nehe.. Nu ska jag ta en snabbdusch och sen slänga mig i soffan med film & glass (Och min älskling såklart).

Puss och hej

Slut på veckan..

2010-05-23 @ 23:21:03

Då var det söndag igen. Fick sovmorgon till typ 11 idag, så det var riktigt skööönt! Sen runt sex någon gång så drog Rickard jag & Levin till maxi och handlade lite små saker, sen drog vidare till Bobban och drack lite kaffe och snacka skit.

Helgen har varit lugn, skönt faktiskt! Igår tog vi en promenad ut till Rosendal och hälsade på pappa, rätt trevligt faktiskt. Men det började ju regna så förbannat, så vi fick ta Taxi hem senare på kvällen.

& våran fina lilla kille blir hela 3 månader idag! Stora killen :) 
Han utvecklas så himla mycket hela tiden, det händer nya saker/ljud varenda dag nästan. Helt sjukt vad fort det går.. 
Kan inte förstå hur mycket man faktiskt kan älska ett litet barn.. Jag skulle kunna sitta och titta på honom i flera timmar utan att tröttna, han är så himla vacker våran lilla kille. Varje gång han ler så verkligen värmer det i hela kroppen, man blir sååå glad! Man kan faktiskt inte förklara med ord vilken kärlek det är, det kan man nog inte förstå förrän man blivit förälder själv. Älskade lilla barn!!!






21 Maj!

2010-05-21 @ 20:53:27

Heeeeellu.

Sitter här i soffan och kollar på talang. Blir lugnt ikväll, mysa lite med Rickard och Levin.

Var nere på stan idag och köpte lite sommarkläder till Lilleman. Börjar ju bli lite varmt nu, så det fick bli lite shorts, T-shirt, en dress typ(korta ben och kort ärmad) & en keps :) Köpte i strl 68 så han kan ha det hela sommaren.. Lite stort just nu, men han växer nog snart i det. Hellre stort än litet!

Imorgon blire örebro en sväng med mamma & lillasyster. Ska kolla om jag hittar lite kläder.. Kan behöva fylla på garderoben faktiskt.

Tandläkaren igår gick bra.. Men aa, tänker kräva att bli nersövd nästa gång. Det är riktigt jobbigt & obehagligt!! Ser inte fram emot nästa gång alls. Men allting är ju snart klart som tur är!

Nee ska ta mig lite cola nu vaaaa!

 

Puss & hej



Onsdag!

2010-05-19 @ 13:58:35

Sitter här i soffan och dricker lite kaffe.. Lilleman & Rickard ligger i sängen och sover. Rickard mådde inge bra idag så han stanna hemma.

Levin sov till klockan 11 idag. Känns lite jobbigt, för det blir jätte fel i rutinerna, han blir mer gnällig när han somnar sent och vaknar sent. Vanligtvis så går vi ju upp vid 9, sen somnar han runt halv 11 igen och sover en stund.. Men nu är han vaken i ca 3 timmar innan han somnar igen, och det slutar med att han blir övertrött och bara gnäller. Jaja, får se hur det blir ikväll om han behagar somna som vanligt. Lilla skrutten..

Undra vad man ska hitta på idag då, ska försöka ta mig en promenad iallafall! =)

jaja, hejdå!

 

Då var det natten..

2010-05-19 @ 00:18:58

Har precis duschat och gett Levin mat. Klockan är strax över tolv och lilleman håller just på att somna.. Han somnade en sväng vid 21, men sen när jag la honom i sin säng så vaknade han igen. Så låg han där & skratta åt mig.. Busunge :)

Idag klev lilleman & jag upp vid halv tio så myste vi i soffan och titta på teve & jag drack kaffe. Sen på eftermiddagen så kom Nadja hit på kaffe, alltid trevligt.

Sen strax innan sju så kom Marie hit & så tog vi en promeix bort till Maxi. Handlade lite som behövdes hem..

På torsdag är det tandläkaren som gäller.. FY! Dom ska typ öppna upp tandköttet och blabla, och det är verkligen inte trevligt. Ser inte fram emot det. Min snälla mamma tog ledigt då så hon kunde följa med, eftersom jag har Levin själv på dagarna, så får hon ta honom medans jag är där inne. Det tar ju en stund att göra det där. Sen tar hon honom en stund när vi kommit hem så jag får lägga mig och vila ett tag. Tur man har sin mamma ibland :)

Ska strax slänga mig i sängen med min fina pojkvän och sussssssa! Det är ju en dag imorgon också.

 

Rickard & jag för lääänge sen :)


Puss & godnatt

 

Måndag kväll..

2010-05-17 @ 22:18:30

Jaha, då var den här dagen snart slut.. Petra Mede Show är på tvn, människan är ju totalt dum i huvet, inte ens rolig för fem öre. Pinsamt dåligt program..

Idag blev det tandläkaren för min del, hade snälla Marie med mig som tog Levin medans jag sprang in och gjorde undersökningen. Hade inga hål iallafall.. Efter det så passade vi på att gå ner till willys & handla lite. Kom hem runt halv 4, gjorde lite mat då & så kom Rickard hem.

Lilleman somnade vid 21 idag, skönt! Han har av någon konstig anledning velat vara uppe till typ 00.30 i två dagar.. & innan det så var han vaken till minst 22.30. Visserligen sover han ju längre då, men föredar isånnafall att gå upp tidigare. Han har alltid annars somnat runt 21, men han kom väl in i någon konstig rutin. Känns faktiskt skönt att få en stund på kvällen för sig själv, eller umgås och mysa med Rickard. Faktiskt behövligt det med ibland.. Man får ju inte glömma bort varandra ;) Fast min kärlek till Rickard har faktiskt inte förändras negatvit sen vi fick barn.. Visst har man kanske inte alltid samma tid för varandra, men vi har fått världens finaste barn ihop, som vi har skapat! Och när man ser dom två ihop så vet man ändå att det är precis såhär man vill leva resten av livet..

Den 25:e ska vi till BVC igen, dags för 3 månaders vaccinet :( Usch vad jobbigt.. Men ska bli riktigt kul att se hur mycket lilleman har växt sen sist :) Lilla skrutten.

Puss & hej

Jag älskar mina fina killar så fruktansvärt mycket.

100513

2010-05-13 @ 22:20:27
Sitter här och kollar runt lite.. Rickard och lilleman sitter i soffan och kollar på hockey & Rickard säger en massa fula saker, nödvändigt ;)!
Idag fick jag sovmorgon, skönt! Sen vid halv 5 gick vi upp till mamma och käka tacos =) Sen framåt 8 så drog vi oss hemåt..
Ingen aning om vad som händer i helgen, får väl se hur det blir.

Tänkte slänga in en jätte söt bild på Levin bara :)

Kaffe!

2010-05-09 @ 13:41:28

Ja, sitter här och dricker lite kaffe. Fick sovmorgon idag :) Jätte skönt..
Ska väl säkert upp till mamma sen och hämta en dvd. Får väl se hur det blir med den saken.

Helgen har bara varit lugn, var hemma med Rickard i fredags, vi kollade på film och sådär. Sen igår så gick jag Rickard & Levin till Bobban och Marie och kollade på teve. Rickard och Bobban tog någon öl, medans Marie och jag nöjde oss med lite kaffe =)

Såhär stor har våran älskling blivit, såååå go!! :)


Hejsvejs

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE

2010-05-06 @ 22:39:59

Lördag 21 Februari (13 dagar över tiden): Jag satt vid datorn, klockan var runt 5 på eftermiddagen, när jag helt plötsligt från ingenstans känner att det börjar kännas lite obehagligt i svanken, det känns som ett jätte tryck.

Jag tänker inte så mycket på det, men efter en stund börjar det faktiskt göra lite ont. Kan inte riktigt sitta still när det gör ont. Min första tanke var ju självklart att det var värkar som började komma, men slog bort tanken rätt fort, för så skulle ju inte värkar kännas, trodde jag. Jag sa ingenting till Rickard för jag tänkte att det snart skulle gå över. Efter någon timme kom Marie & Bobban hit, då sa jag till Rickard att det faktiskt började göra ont! Jag satt i soffan och var social ett tag, men sen kände jag att jag inte kunde sitta så längre, så jag gick in och la mig i sängen. Visste inte riktigt hur jag skulle ligga, för det kändes riktigt obehagligt.

Efter en stund gick jag in och satt mig i duschen, hjälpte lite grann.. Sen låg jag väl i sängen ett bra tag, och sen in i duschen igen.

Hela natten låg jag i sängen och försökte sova, men det gick inte alls, gjorde för ont (inte så man håller på och dö, men tillräckligt för att inte kunna sova).

Klockan 6 på morgonen ger jag upp och sätter mig i duschen igen. Vi skulle vara på förlossningen klockan 10 för överburenhetskontroll.

Pappa kommer och hämtar oss vid halv 10, och självklart känner jag hur allting börjar avta! typiskt..

Väl inne på förlossningen får vi göra ett UL, och JÄVLAR vad bebisen växt sen sist, haha. Dom kollar även livmodertappen och den är mogen. Men har inte öppnat mig något. Somande till en snabbis när vi låg och väntade på Bm, var så jävla trött.

Allting ser bra ut, så det är bara att åka hem igen. Får en tid på tisdagen igen om ingenting hänt.

När vi kommer hem börjar jag få ont igen, så jag lägger mig i sängen och försöker sova, men nej, det går inte alls.. Rickard springer iväg och skaffar en riskudde. Det hjälpte lite grann iallafall.

Timmarna går och det känns lite värre.. Vet inte hur jag ska ligga eller sitta när en värk kommer, men fortfarande är dom helt hanterbara!

Det blev många vändor in och ut i duschen, för det var det ända som kändes avslappnande.

Framåt kvällen känns det inte ens skönt att duscha längre, vet inte hur jag ska sitta i duschen för att det ska kännas bra.

Rickard går iväg och köper godis och vi lägger oss i soffan och tittar på tv, men känner att jag inte orkar så länge till.. Är jätte trött och har ont! Så jag börjar vandra fram och tillbaka i lägenheten typ hundra gånger, för jag kunde inte sitta still.


23.25 ringer jag till förlossningen och dom säger att jag får komma in när jag inte orkar vara hemma mer.

Framåt 00 någon gång går vi ut och tar en promenad på typ 10 min. När vi kommer in igen så sätter jag mig i duschen, men ajajaj, det gick inte.. känner att jag faktiskt inte orkar mer, utan vill bara sova!! Är så himla trött.

Rickard ringer förlossningen och säger att vi kommer in.01.35 kommer vi in till förlossningen och dom sätter CTG. Har värkar med 4 minuters mellanrum. Är öppen nästan 2 cm.

Dom tycker att vi ska åka hem och försöka sova. Känner verkligen hur jag har lust att slå till barnmorskan på käften, hade jag kunnat sova så hade jag väl gjort det för länge sen?

Får iallafall några tabletter, så får vi sova kvar. Sov nästan ingenting ändå, vaknade varje gång en värk kom..

11.40 Har 5 minuter mellan värkarna & är öppen 3 cm.

Rickard och jag äter lite mat, men jag kunde inte sitta still så jag åt nästan ingenting. Efter det så går vi ut på en promenad, gick inte fort kan jag lova..Men var skönt att få lite luft.

När vi kommer in igen så gick jag fram och tillbaka i den där korridoren hur länge som helst. Har inget tidsbegrepp, men det måste ha vart minst en timme iallafalll.

14.15 tycker jag att det börjar göra väldigt ont, så dom föreslår bad! Det var riktigt skönt faktiskt. Varje gång en värk kom slog jag på duschen och spolade varmt vatten på magen. Rickard fick klocka värkarna som kom med 2-3 minuters mellanrum.

15.55 går jag upp ur badet.

16.45 Får jag en morfinspruta som inte ens gjorde någon verkan.. Fattar inte vad den skulle vara bra för.

Rickard masserar mig i ryggen varje gång en värk kommer, och vi får höra att vi har bra teamwork! haha.

Timmarna rullar på.. Vid halv åtta på kvällen kollar Bm hur mycket jag öppnat mig, så frågar hon "Har vattnet gått än?" "nää.. eller jo, NU!" haha, ja så gick vattnet. Han hade bajsat, så det var typ brun/grönt, och luktade inte kärlek kan jag lova.

Är öppen 5 cm, och vill ha EDA. Får lustgas så länge, och jävlar vad skönt det var.. Härifrån är allting ganska luddigt, vart ganska knäpp utav den där lustgasen!

20.45 Får jag EDA, och jag var så väck i huvudet att jag trodde narkosläkaren var en skådespelare i Wallander-filmen.

EDAn tar jättebra, så jag känner i stort sätt ingenting.. Passar på och äta och ta det lugnt!

00.00 Öppen 8 cm.

01.00 får jag värkstimulerande, så att förlossningen ska fortsätta framåt!

02.00 Öppen 9 cm, och får tillbaka lustgasen.. Det började trycka på riktigt ordentligt! Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.. Det gör riktigt ont, och jag vill bara att allt ska vara över..

Efter ett tag så känner jag i slutet på varje värk att hela kroppen börjar trycka på av sig självt.. VILKET TRYCK!! Känns nästan som jag tappar luften. Jag sög i mig den där lustgasen för kung och fosterland, och jag fattade tillslut inte själv när jag skulle ta bort masken från ansiktet, känns som att allt bara var som en karusell. Sen helt plötsligt när jag öppnar ögonen så ser jag att Bm och undersköterskan har förkläden på sig. Förstod då att det inte är så långt kvar!

03.50 krystar jag allt vad jag äger och har, men det händer inte ett skit.. Känns helt meningslöst att trycka på. Varierar förlossningsställningar hur mycket som helst, men ingen framgång. Säger flera gånger att jag inte orkar mer, och att det inte går. Kändes verkligen så! (även om jag innerst inne visste att vi snart har våran son här!)

Hatade verkligen undersköterskan som var med.. Dessutom när jag inte fick ha lustgasen kvar hatade jag henne ännu mer!! Barnmorskan däremot var helt underbar.

Efter jag krystat ganska länge så säger barnmorskan att hon ska kalla på läkare så att dom får hjälpa bebisen ut med sugklocka, för att hjärtljuden har sjunkit jätte mycket. Men precis när hon ska göra det så hör jag bara "Nemen titta, nu kommer han" Jag tog verkligen i allt vad jag kunde, och jag har ingen aning om vart dom krafterna kom ifrån, men jag ville verkligen att allt bara skulle vara över. Känner verkligen hur han är på väg ut. Sen känner jag bara hur det bränner till som fan, och så vips..

04.32
Kommer världens vackraste lilla kille till världen. Alldeles perfekt..

Allting känns bara helt overkligt när han ligger där, som vi har väntat på den lilla filuren!

Levin Svedberg
100223
3980 g & 51 cm





Och jag måste bara säga att jag hade ett sånt otroligt bra stöd från Rickard, han var helt underbar under hela förlossningen.. Hade inte klarat en sekund utan honom! Älskar dig!!